marți, 2 septembrie 2008

m-am gandit mai bine..



-M-am gandit mai bine si am inteles ca in viata asta, avem drumuri total diferite.. Eu o sa plec la scoala, eu am vise, eu vreau cariera, eu vreau viata la oras si familie fericita..eu vreau sa fiu respectata si admirata..
-Bine, dar stai putin..Tocmai acum ti-ai dat seama? Ma chemi la ora pranzului, ma pui in fotoliul asta mare si nici nu ma lasi sa-mi trag sufletul ca te si apuci sa-mi vorbesti? Stai, stai putin ca nu inteleg..
-Ti-am zis, m-am gandit mai bine..Toata noaptea n-am dormit, am stat si am meditat la ceea ce avem noi impreuna, la tine, la mine..si sincera sa fiu chiar nu mai putem continua in stilul asta.Crede-ma, eu chiar am alte perspective..
-Raluca, stai putin! Uite cum imi tremura mainile.. Tu chiar nu te gandesti?
-Ba tocmai! M-am gandit in fel si chip.. nu se mai poate!
-Dar cum? Ma lasi pe mine, lasi toti anii astia, lasi toate planurile noastre, lasi tot, tot?
-Ce planuri, domne, ce planuri?Noi nu avem planuri, TU ai planuri.. Eu nu vreau sa traiesc precum maica'ta sau maica'mea. Eu saptamana viitoare plec si nu ma mai uit inapoi.. Tu din acest moment esti un om liber..
-Dumnezeule, nu vreau sa fiu liber.Stabilisem atatea.. Pentru tine chiar nu conteaza nimic? Nici macar nu realizezi cate am facut si fac pentru tine? Tot ce am e al tau.. Daca tu pleci eu raman gol si pustiu. Chiar nu se poate!
-Plus ca... am cunoscut si pe altcineva!
-Raluca, tu ai innebunit? Pe cine mama dracu ai gasit? Cum? Cand? Unde? De ce?
-Linisteste-te! nu te mai plimba de colo, colo ca nu rezolvi nimic cu atitudinea asta.. stai jos sa lamurim!
-Ce sa lamurim? Tu chiar ai innebunit? Abia acum imi spui? Cand Dumnezeul ma'tii ai gasit pe altcineva? Cum arunci atata amar de vreme pe fereastra si intorci spatele? Eu acum ce fac? Incotro o apuc?
-Iti vezi de viata ta.. e simplu!
-Pfaaaai..'tu'ti curvele ma'tii.. Raluca.. pfa.. Cum fa, sa-mi vad de viata mea cand viata mea esti tu?! Cum ma trezesc eu fa maine sa ma duc la munca? Pentru cine ma mai trezesc, nenorocito? Cand tu erai rostul vietii mele.. Raspunde-mi acum si nu mai pune capul in pamant, curva dracu'! Ce ma fac eu acum?
-Nu mai tipa asa ca aud vecinii, da? Nu mai poti face nimic.. si te rog frumos sa iesi afara. Eu am terminat ce am avut de spus..
-Ai terminat? uite ca eu n-am terminat.. eu vreau sa-mi explici cine e bulangiul asta si de unde l-ai scos asa peste noapte. Parca saptamana trecuta faceai pe dracu in patru sa scapi de ma'ta si sa mergem in vacanta impreuna.. Acum ti-ai gasit pe altul? Uite fa cum sunteti voi femeile.. va tine omul in palme si tot nu e bine. Trebuia sa te fi zgalitait bine de tot ori de cate ori faceai nazuri ca eu nu ies cu prietenii tai ca am impresia ca nu ma plac, ca eu nu merg la ai tai ca se uita urat, ca de ce intarzii, ca de ce ma fut.. Atunci trebuia sa-ti arat eu ca nu sunt asa prost cum ai crezut.. dar am zis ca lasa ma sa fie bine.Sa n-o mai supar si eu.. si uite ea ce face.. Ea isi gaseste pe altul si are alte perspective.. Pai nu eu am fost ala prost? Nu eu? pfaaa..ia uite ba baiatule ce sa-mi faca ea mie.. Asta merit eu, Raluco? Asta merit?
-Acum nu mai conteaza.. orice ai spune nu mai are niciun rost! Nu te mai purta ca un copil..
-Extraordinar.. bai frate.. gata, nu mai zic nimic! O sa regreti tu toate cacaturile astea..

Usa se tranteste de ai impresia ca i-au sarit balamalele.. In urma lui raman niste maini transpirate, ochi umezi si tremur in glas.Surpriza! pasii ce ar trebui sa se auda pe scara blocului nu duc in jos.. Sunetul lor nu incepe sa se piarda, ba mai mult se aude sacadat si ar parea ca duce la etajele suprioare.. Pana pe terasa blocului mai sunt doar trei etaje.. Raluca ignora acest semn si se gandeste ca toate lucrurile rele ce s-ar putea intampla sunt doar in imaginatia ei.. Se preface ca are treaba prin casa dar muta lucrurile dintr-o parte in alta, ca mai apoi sa le aduca la locul lor..
Peste foarte putin timp se aude o bubuitura.Nu are curajul sa priveasca pe geam si se arunca in pat tragandu-si perna peste urechi.Nu rezista mult pentru ca deja inima aproape ca-i sare din piept si capul ii vajaie.Fuge direct pe terasa blocului unde nu ajunsese nimeni inca si cauta ceva ce ar putea sa-i demonstreze ca nimic rau nu s-a intamplat.. Razele soarelui ii indreapta atentia catre un punct stralucitor.. era chiar inelul ala! Inelul pe care ea i-l daruise la prima lor aniversare..Sub el statea un bilet micut pe care scria doar:"Sa-ti fie bine!" Suna atat de sec si plin de amaraciune.. Nici n-a putut sa planga! Le-a strans repede in pumnul drept si le-a aruncat in buzunar. A trecut pe acasa sa-si ia niste incaltari si geanta si s-a furisat prin spate astfel incat sa nu se loveasca de multimea de curiosi aflati in strada. A mers ore intregi fara nicio directie, fara nicio lacrima varsata, fara sa se gandeasca la ceva anume.Era cu totul si cu totul absenta. Si parca vantul a purtat-o spre locul unde ei obisnuiau sa mearga duminica dupa amiaza.. Era un lac imens pe marginea caruia erau aruncate dezordonat cateva salcii plangatoare. S-a trantit pe spate si si-a umplut pumnii cu pamant.. Strangea cu atata fortata incat s-au format doi bulgari negri..I-a aruncat in apa si n-a mai putut rezista. A inceput sa urle ca un nou nascut. Se inrosise la fata si venele gatului se umflasera. Simtea ca si sfarsitul ei era aproape..
A ratacit pe strazi 2 zile si 2 nopti timp in care n-a scos nici macar un cuvant.. Mergea cu capul inainte, cu lacrimi uscate pe obraji si cu ochii incercanati. S-a intors acasa intr-un tarziu si a dormit mult, foarte mult.
S-a trezit buimaca de somn si chinuita de cosmaruri si a avut curajul sa recunoasca:"M-am gandit mai bine si cred ca am gresit.."

4 comentarii:

lola spunea...

hmmm....cred ca daca se gandea si mai bine isi dadea seama ca nu gresise... poate doar cand si-a ales un om slab alaturi...

vyanna spunea...

da, s-ar putea sa ai dreptate sau nu..
daca iubirea a ajuns acolo departe pe culmi? ce te faci atunci? nu-ti vine sa-ti iei lumea in cap?
mie da..

lola spunea...

cand ma refeream la un om slab, ma refeream la el...un om care nu isi intelege partenerul, care nu e solidar si care cedeaza la intimplarile inerente dintr-un cuplu... ei bine asta e..

vyanna spunea...

si eu tot la el.. :)
l-am pedepsit oricum..