duminică, 24 august 2008

barbatii, un rau necesar


Vine o vreme in viata unei femei cand isi doreste ca toti barbatii de pe tot globul sa dispara. Vremea mea nu a venit inca dar ma intreb, ce ar fi lumea fara barbati? Cum s-ar descurca ele, femeile, fiintele astea delicate si pure fara reprezentantii sexului puternic? Cine le-ar mai face sa planga si sa zambeasca? Cine le-ar mai plimba pe sub clar de luna si le-ar sopti cuvinte dulci dar mincinoase? Cine le-ar oferi placeri nebanuite si cine le-ar mangaia? Cine le-ar saruta mainile si ochii? Cine le-ar mustra cand gresesc si cine le-ar ajuta cand au nevoie? Cine le-ar cobori dintre nori si cine le-ar explica ca viata nu inseamna numai plimbari si imbratisari? Cine le-ar proteja si le-ar inveli peste noapte? Cine le-ar duce de brat spre altar si cine le-ar darui prunci? Cine ar crede in ele si cine le-ar ierta greselile nesabuite? Cine le-ar spune "te iubesc" cand nu se asteapta si cine s-ar preocupa de ele? Cine le-ar oferi haine cand le e frig si le-ar strange in brate cand le e greu? Cine le-ar cere iertare si cine le-ar insela? Cine le-ar minti si le-ar face sa sufere? Cine le-ar avea si le-ar parasi? Cine daca nu ei?
Poti sa le spui cum vrei:mincinosi, insensibili,prefacuti, fatarnici, vicleni, perversi, ipocriti, falsi, misogini, cruzi, duplicitari, perfizi, sireti, distanti, indiferenti, marsavi, ticalosi.. Dar sunt ei si sunt ai nostrii. Aproape ca nu-mi pot imagina viata fara ei. Fiecare drum al nostru se opreste in fata lor..e un baraj acolo pe care scrie "nu poti continua fara mine".Orice ar spune, orice ar face ii luam de mana si ne incredem in ei. Si daca este sa nu iasa cum planuim, fugim o vreme dar apoi ne intoarcem de unde am plecat. Cu sperante si puteri proaspete..
Da baieti, eu recunosc! Avem nevoie de voi ca de aer si mai stiu ca nu ne-am descurca singure nici de acum intr-o mie de ani.. Chiar daca voi gresiti atat de des si va credeti mai mult decat sunteti. Eu va iert si va accept multe.. de ce? cum de ce? Pentru ca singura nu pot ajunge decat pana la jumatatea drumului. Mereu fac cale intoarsa si-mi arunc priverea dupa ceva puternic si protector. Mai mereu ma asteptati cu zambetul larg ca de hiena, satisfacuti si ironici. Ce proaste sunt femeile uneori.. asa ganditi si voi de cele mai multe ori. Dar va spun eu ca nici macar voi, masculilor, n-ati rezista intr-o lume ca asta fara noi. Fara delicatete si pasiune, fara parfum si frumusete, fara farmec si dorinta.
Hai sa facem targul asta: iubiti-ne si va iubim, respectati-ne si va respectam, admirati-ne si va multumim, complimentati-ne si va intoarcem complimentele, credeti in noi si vom face la fel.. batem palma?


Semneaza, domnisoara careia i-au ramas urme de compasiune pentru voi!

15 comentarii:

Anonymous spunea...

numai de compasiune n-avem nevoie..
Esti atat de proasta! nu-ti mai da osteneala cu blogul asta.nu aduci nimic bun in vietile oamenilor. crezi ca ii face cuiva placere sa-ti citeasca cacaturile astea ce pronesc dintr-o minte goala si seaca?
Te inseli, fetito!
veze-ti mai bine de viata ta de adolescent frustrat si nu mai rapi oamenilor timpul cu astfel de chestii.
Eu am dat un sfat si ar fi bine sa-l iei ca atare.

Ambasadoarea spunea...

Anonimule, macar ai decenta sa te si semnezi cand iti expui asa parerile;)Si, minunea minunilor, nu te-a fortat nimeni sa intri pe blogul asta si, mai ales, sa si citesti, si, culmea!, sa mai consumi energie si comentand. Right?

vyanna spunea...

ce sare ea mititica.. lasa femeie, e parerea omului. daca nu-l bagam in seama si vorbim de-ale noastre, nu-i mai bine?

Ambasadoarea spunea...

Ma enerveaza specimenele astea, de asta am sarit de cur in sus;)

vyanna spunea...

>:D<

Anonymous spunea...

ti-ai chemat prietenii sa-ti tina partea, printeso? de ce nu sunt oare si ei sinceri? te mint ca esti speciala si scrii frumos.Pai daca tu scrii frumos Eminescu ce mai facea?Eu nu vreau sa par rautacios cu tine.Sunt doar sincer cand iti spun ca e cazul sa renunti la scrisul tau.Esti penibila si nu glumesc!Mai bine gaseste-ti o viata si invata ce se face cu ea.. TRAIESTE, copile si lasa tatelntele astea artistice ce-ti lipsesc cu desavarsire.

sa nu plaaaaangi!!!

Alex spunea...

hm.. te iubesc!hai, ma iubesti inapoi?

Alex spunea...

si spune-i astuia de mai sus ca ma enerveaza! Si daca nu inceteaza o sa ma enervez!!!

and now let me kiss you hands, honey!

Ambasadoarea spunea...

Asa-i ca n-ai inteles nimic din ce am zis eu? Asa-i ca esti un frustrat care nu are prieteni decat imaginari? Asa-i ca habar n-ai ca eu nici nu o cunosc pe fata asta personal?

Get a life;)

Anonymous spunea...

traieste-ti tu viata,skpa tu de frustrari,si dupa aceea poti da sfaturi,dak erai crajos iti lasai si numele

vyanna spunea...

dar uite, prietene.. sunt oameni care ma viziteaza zilnic! inseamna ca le umplu viata cu ceva.. chiar si de ii ajut sa scape de plictiseala e un semn.Acum tu faci cum consideri:intri ori ba!

Si lasa-ma in pace!

b28rdw spunea...

hahaha... Anonimule, eu cred ca ai ramas blocat la perioada copilariei cand te certai cu colega de banca si dupa o vreme de certuri, incepeati incet incet sa va indragostiti unul de celalalt.

...si acum tu crezi ca o sa tina figura si cu vyanna :))) mor de ras :P

andrada spunea...

Anonim saracul latra probabil din cauza unei femei care l-a ranit.Daca am nimerit-o, atunci l-as sfatui sa o lase mai moale cu injuriile ca nu toate femeile sunt la fel.cat despre chestiile scrise de vyanna,sunt adevarate.:) am experimentat unele.dar nu cred ca am sa devin vreodata misandra.;)

cris spunea...

Trebuie sa recunosc faptul ca, desi sunt barbat (si ar terbui sa ma simt jignit de unele adjective), cele scrise de tine mi se par dragute. Nu stiu cum dar ai darul de a spune ceva "nashpa" si sa-l impachetezi astfel incat sa nu mai para atat de "nashpa", ci chiar sa para dragut in context.
In concluzie...qute...keep it up;)

cris spunea...

Tarziu comentariul ce-i drept dar...mai bine mai tarziu decat niciodata:)