sâmbătă, 28 februarie 2009

Lectie deschisa..

Intr-o anume zi o sa am puterea sa te privesc in ochi. Pe tine, pe tine si poate chiar pe tine. Si o sa am curajul sa va spun ce mult va urasc si cum ura mea este acum mai presus de iubirea ce v-am purtat-o. O sa-mi recunosc mie ca sunt goala pe dinauntru si nu mai am nimic datorita voua. Si nu-mi pare rau de niciuna din greselile comise chiar daca de multe ori am avut remuscari ce mi-au chinuit noptile. O sa vina vremea cand o sa le socotesc ca fiind nule, inexistente.
Pentru ca ranile dinauntrul meu nu vor mai avea leac si vor fi mult mai dureroase si ucigatoare decat neinsemnatele mele greseli. Pentru ca mazgalesc foile astea acum, cand este mult trecut de miezul noptii, am lacrimi amare pe obraji ce imi ineaca cuvintele.
Te rog pe Tine, Doamne, sa ma vindeci, sa imi dai putere si speranta, sa ma inveti sa iubesc simplu. Pentru ca eu stiu ca iubirea e simpla. Iubirea nu e egoista si falsa, nu e rautacioasa si nu raneste. Iubirea nu cunoaste lacrima si n-a fost vreodata prietena cu suferinta. Iubirea nu raneste si nu minte. Iubirea nu reproseaza si nu distruge. Iubirea nu e niciodata laudaroasa sau ingamfata. Iubirea nu e nepoliticoasa.Iubirea nu transforma oameni in monstrii. Iubirea nu jigneste si nu e indiferenta.Iubirea nu e geloasa. Iubirea nu loveste. Iubirea e IUBIRE.. Blanda,rabdatoare, calda, sincera, dezinteresata. Iubirea e ca vantul.. nu o vezi dar o poti simti..
Imi dau acum seama ca sunt unul dintre acei oameni care nu stiu sa iubeasca. Pentru ca nu am invatat inca cum sa o fac cu adevarat. Pentru ca nu am primit in schimb ingredientele necesare ca sa prepar aluatul. Si ma sperie faptul ca am trait degeaba, ca am facut liceul si-am ajuns la facultate si totusi n-am invatat sa iubesc. N-am invatat sa trec peste ura, resentiemente si peste regret.
Exista vreun manual din care se-nvata iubirea? Sau iertarea?

11 comentarii:

Anonymous spunea...

cauta bine in biblioteca inimii tale si sigur vei gasi pe un raft ascuns un manual prafuit ce-ti va aminti regulile iubirii si-ti vei da seama cat de usor si de frumos este sa iubesti!

justl spunea...

Da, exista.
Viata, trairile tale, greselile, bunatatea, rautatea, egoismul.
Din toate inveti ceva.
Cand si daca le poti folosi. Daca e bine sa le folosesti.
Daca, folosindu-le ranesti pe cineva. Se zice ca ce oferi, aia primesti. Si din asta poti invata!
Ai sa ajungi sa te gandesti daca ai iubit cu adevarat vreodata, pentru ca fiecare iubire e diferita.
Conteaza numai ce daruiesti si ce primesti in acea iubire. Contezi doar tu si el.
Bafta, twin! >:D<

P.S O primavara minunata!

Kali spunea...

parfumul florilor de primavara, roua diminetilor calde,adierea vantului al celui mai frumos anotimp,toate acestea sa isi gaseasca loc in sufletul tau.
o primavara cat mai frumoasa deci>:D<

Anonymous spunea...

ce-ar fi daca toti cei care iti plang aici de mila ar putea sa renunte la metaforele lor si sa iti spuna sincer...drept in fata...ca iti place sa iti complici viata!?!?nu mai zice atat ca nu sti sa iubesti.stii foarte bine,dar cum spuneam,iti place sa iti complici viata.si cu cat o vei complica mai mult cu atat vei suferi mai mult.asa ca bafta multa in continuare!

aniika spunea...

my dear christine....mi-e un dor al dreaq de matale mai ales k nu ai mai avut bunul simt sa ma mai vizitezi s sa mai vii p aksa:((...cat despre ce ai scris p aici in ultima vreme...tot respectu

Anonymous spunea...

oare s-a schimbat definitia iubirii intre timp...as dori ca finalul iubirii tale sa fie undeva atat de indepartat,incat in momentul aparitiei lui, sa nu aduca lacrimi si durere ca dealtfel in orice despartire. sa apara ca si o stare normala a continuarii unei alte stari,natural si,de ce nu, bine venit.parintii ne iubesc foarte tare ...f.tare.f.tare.f.f.tare. problema e ca nu stiu sa arate asta. asta e cea mai mare problema. noi nu stim sa vedem iubirea lor iar ei se balbaie in a o arata.uneori, dumnezeu ne vorbeste prin parinti, prin ce ne sfatuiesc ei si cred ca ar fi foarte bine daca am incerca sa-i ascultam mai mult. cand a fost ultima data cand parintii au gresit cand v-au dat un sfat... de cate ori a-ti fost scapati de rele ascultand sfaturile parintilor..... si.. cand a-ti aratat ultima data afectiune parintilor....ei te influenteaza pozi tiv in multe lucruri.. si toate cate ti s-au intamplat au fost ingaduite de ei... ''am invatat ca daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul''.citat octavian paler. daca parintii tai nu ta rasfata cu tot ce vrei tu, daca nu-ti ofera tot ce ai dori tu [pt. ca nu pot sau considera ca e spre binele tau sa nu o faca], daca nu te strang in brate la fiecare 30 min., sau daca din contra o fac prea des -e felul lor de a te iubi, accepta-l ca atare. poate uneori te tin prea din scurt si sunt absurzi in ceea ce pretind de la tine, poate alteori sunt indiferenti -e felul lor de a te iubi. ideal ar fi sa ai curajul si libertatea de a comunica si de a le spune modul in care ai dori tu sa fii iubit, limbajul pe care inima ta l-ar intelege mai usor si mai eficient. dar nu inseamna ca daca ei nu isi manifesta dragostea asa cum ai vrea tu, nu te iubesc din tot sufletul.viata in familie este o provocare imensa, dar care aduce cu sine o rasplata pe masura. familia poate fi o scoala grea uneori, dar cei ce obtin o diploma cu brio de acolo, sunt oameni valorosi pentru societate si pt. dumnezeu... curaj.. domnul e cu tine, viteazule; te formeaza. chiar daca doare uneori[sau deseori], e spre binele tau, binele spiritual ..

Vick spunea...

Cu totii stim sa iubim. Greseala e ca speranta ca vom fi iubiti inapoi s-a transformat in automatism.
Si cand nu se intampla totul cade in jurul nostru. Ne ridicam, ne scuturam si ne vedem de drum.
Ura poate fi un medicament, insa are reactiile ei adverse. Te protejeaza de suferinta, dar si de fericire. Secretul? Sa gasim compromisul ideal intre dragoste si ura. Eu unul inca mai incerc.

Anonymous spunea...

Catre ultimul Anonim: Vyanna nu se refera la dragostea parinteasca atunci cand blameaza iubirea, iar esecurile ei de pana acum s-au datorat in primul rand asteptarilor de-a dreptul fantasmagorice de la relatia propriu-zisa..
Nu exista concluzie deoarece Cristina nu accepta sfaturi.

Simion Alexandru spunea...

Sfaturi peste sfaturi...si cand gasesti iubirea,suferinta te schimba,si tot asa!Apoi usor incepi sa uiti cum e sa iubesti...dar dorul ramane! Cand o sa simti,o sa-ti dai seama singura! vei face lucruri complicate,ramai uimita,si va fi oare in van?! Iubirea e frumoasa,dar doare al naibii de tare!

S spunea...

nu e prima oara cand ma prinde ora 3 cu o tigare in mana si cu blogu tau deschis si de fiecare data ma intreb de ce scri atat de trist ?! deschid pagina desi stiu ca o sa ma enervez pe starea data, pt ca citind aproape de fiecare data memoria ma arunca la niste capitole sensibile. Eh nu conteaza oricum doar niste ganduri aiurea si o tigare fumata singura..

Gigel spunea...

Este prea devreme sa cauti iubire si prea tarziu ca sa o mai gasesti.Ultima parte a "scrierii" de mai jos este o parere. Doar o parere...
http://www.dorianlungu.ro/2009/02/ieri-am-fost-carnivor/
Numai de bine