miercuri, 18 februarie 2009

Frica..

Ce este de fapt frica? Un sentiment, o traire? Un obstacol? O arma a destinului? Un fior? Ceva care ne supune, ne face mai slabi, mai nehotarati?
In general oamenilor le este frica de moarte, fara ca ei sa stie ca acest proces este plasat undeva intr-un timp indepartat sau apropiat si teama asta a lor nu face altceva decat sa le chinuie zilele si noptile.
Cu totii ne temem de ziua de maine. Ce va aduce ea, cate dezamagiri si cate lacrimi, cate dureri si sperante zdrobite. Maine reprezinta o frica permanenta pentru unii dintre noi si nu indraznim sau nu mai avem putere sa luptam, sa speram, sa iertam, sa iubim.
De cate ori ti-a fost frica sa te trezesti dimineata si sa incepi o noua zi? De cate ori ti-a fost frica sa zambesti, sa lupti pentru cee e al tau, sa ierti, sa speri, sa iubesti? De cate ori ti-a tremurat carnea si mintea cand te-ai aflat in fata unei situatii extreme? De cate ori ti-a batut inima de simteai ca iti iese din piept si chiar n-o puteai opri? De cate ori ai simtit pe frunte sudori reci de transpiratie care iti inghetau pana si sufletul?
Unii dintre noi ne temem chiar si de oamenii de langa noi. De aceia care ne-au fost alaturi o viata si care credeam ca ne iubesc neconditionat. Ajungem insa sa nu-i mai apreciem ca alta data, sa nu ne mai incredem in ei si sa incercam sa ne indepartam pe cat mai mult posibil.
Cu totii o cunoatem, cu totii o simtim dar realizez ca nu exista nimic care o poate face sa dispara. Va exista intotdeauna inauntrul nostru, undeva, ascunsa si nu poate fi invinsa.
Realizez acum ca imi este al dracu de frica de insasi FRICA...

4 comentarii:

Kali spunea...

daca ma gandesc bine,cred ca zilnic imi este frica sa incep o noua zi:)

Florin spunea...

frica defapt este un curaj frica uneori ne da putere..fiindu-ne frica de ceva facem tot posibilu sa nu se intample..frica poate fi ceva bun:)..
frumos post

Anonymous spunea...

pune frica la treaba..curatenie generala sub deviza ''nici un coltisor intunecat''. oamenii curajosi sunt acei oameni care au curajul sa se uite la ei insisi inlauntrul lor. hmmm,si cat curaj iti trebuie pt. asta.. toti avem coltisoarele noastre intunecate,dar tot frica nu ne lasa nici macar sa le vedem. si toate astea pt. ca nu-i place sa iasa in ''in lume'' ,e prea salbatica. si ca sa fie sigura ca nu e deranjata,foloseste arma ei cea mai de pret, ne manipuleaza, creandu-ne iluzia ca in acele unghere,avem drept ''chiriasi'' niste dragoni infioratori. tot secretul este sa accepti frica asa cum e -o fricoasa,ce are nevoie de imbarbatari sa iasa la lumina. cand o accepti te va ajuta chiar ea la curatenia generala, aducandu-ti aminte de temeri pe care tu le-ai ingropat demult. n-aveai atunci ochi pt. ele. lipsea puterea. intr-un cuvant erai mai speriata decat frica ta...

Gigel spunea...

Si eu spuneam recent ca...
http://www.dorianlungu.ro/2009/01/frica/