sâmbătă, 3 ianuarie 2009

hai sa vorbim despre...


Hai sa vorbim despre... BANI! Imi vine acum in minte un vers al celor de la Pasarea Colibri care spune cam asa: "banii nu conteaza dar e grozav sa-i ai".
Recunosc, imi plac banii la fel de mult ca si voua sau poate chiar mai mult.
Dar ce te faci cand ai bani, foarte multi bani dar realizezi ca nu poti cumpara lucrurile de care ai nevoie cu adevarat? Ca ele nu-s de vanzare.. Ce te faci cand ai muncit o viata intreaga ca sa-ti dea conturile pe rascoale, sa ai masini si case dar iti dai seama ca esti singur, singurel si de fapt oamenii din jurul tau sunt niste hiene care-ti sunt alaturi doar pentru ca emani bogatie. Ce te faci cand nu poti cumpara un zambet cald si nici macar o prietenie sincera? Nu poti cumpara nici iubirea dezinteresata si nici adevarul..
Ma intriga teribil cand privesc in jurul meu si vad cum lumea se-ntoarce cu susul in jos. Visam bani, ne trezim dimineata pentru bani, continuam ziua cu gandul la bani si ne intoarcem seara in pat cu certitudinea ca maine e doar o alta zi in care trebuie sa mai stoarcem de undeva, cumva niste bani.
Ma plimb printre oameni si vad cum le sticlesc ochii. Daca cineva mi-ar da o putere si in numai 5 secunde as putea citi gandurile pamantenilor, mi-as da seama ca cel putin jumatate dintre ei fac din bani un scop al vietii.De fapt cred ca nici nu vreau sa am o astfel de putere..nu, chiar nu vreau!
Prefer sa ma mint in continuare ca lumea-i un balon de sapun si ca oamenii stiu inca ce-i iubirea si muzica.Cunosc adevarul si binele.Stiu ce-i marea si rasaritul si apusul si se bucura de noptile linistite si instelate.
Vreau sa cred in continuare ca mai exista cei doi indragostiti pe banca din parc care traiesc la voia intamplarii. Ca exista bunicii blanzi si fericiti care de fapt nu se plang ca-s batrani si bolnavi si ce bine ar fi sa aiba o pensie mai mare.
Soarele incalzeste o lume colorata si luna lumineaza case in care dorm oameni cu vise linistite, nu?
Nimeni nu se trezeste transpirat in miez de noapte cu gandul la... la rata ce trebuie platita a doua zi, nu?
Si nimeni nu sta incolacit de durere intr-un colt si-ti blesteama zilele ca n-a reusit sa puna ceva pe masa pentru cei 7 copii, nu?
Hai, spune-mi ca nu-i asa..Nu e asta lumea in care vreau sa traiesc..
REFUZ, da refuz sa traiesc intr-o lume complet materializata in care banii sunt tot ceea ce mai conteaza..

11 comentarii:

cumpariluzii spunea...

Daca ma trezesc in fiecare dimineata,muncesc intr-o multinationala doar pentru ca in viitor sa-mi pot savura ceasca de cafea Illy in baruletul meu de pe plaja.....cum ma numesc? O persoana care munceste pentru bani sau pentru o cauza?

vyanna spunea...

mm.. o sa ma gandesc si-ti spun..

giuly spunea...

ajung *

giuly spunea...

pff..cei care au acum bani si la un moment dat vor ramane fara sau li se vor diminua sursele ,vor ajunge la concluzia ca nu banii fac totul . ca nu e asa important sa ai numai delicatese pe masa si sa te imbraci numai de firma. acei oameni ajuns sa puna pret pe alte lucruri,nepalpabile

vyanna spunea...

si cand banii se termina va fi prea tarziu sa-ti mai gasesti lucrurile cu adevarat vitale..
ce trist o sa fie atunci..

myskyisgreen spunea...

banii sunt umbra vesnica a ceea ce conteaza de fapt,sunt un zid dincolo de care multi nu pot sa treaca si raman baricadati,prizonierii banilor ptr ca nu sunt destul de luminati sa sara zidul cu tot cu bani ... i guess

aniika spunea...

ai mare dreptate in ce zici aici:(...banii rep o obsesie pt multi de cand ma stiu....nu mai stim sa apreciem ce trebuie s nici sa pretuim ce e cu adevarat important...suntem prea stresati...prea disperati...prea realisti k sa mai visam s k sa mai realizam ce se afla dupa perdeaua baniilor:(...cand banii vor ajunge de nimic s nu vor mai fi de folos sau cand cei ce au vor pierde abia atunci isi vor da seama de timpul pierdut sub influenta necesitatii de bani...

Adrian O. spunea...

Ar fi ipocrit să spun că banii nu contează, dar cred că prietenii sunt la fel de importanți. Chiar mai importanți. Dacă ai prieteni buni, îi vei avea toată viața. Banii se pot pierde, pe de altă parte.

josephine spunea...

banii au, sau cel putin ar trebui sa aiba, un rol secundar in viata fiecaruia. in viata mea, fac parte din decor; sunt ca decoratiunile interioare: frumoase, dar poti trai si fara. nu alerg dupa bani, dar muncesc pentru ei. nu fac din asta un scop in sine, e pur si simplu un ciclu vicios. sustin ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin al dracului de bine!

fericirea mea se masoara in clipele in care inchid ochii si simt miros de mosc ...

DeModaVeche spunea...

"sa-mi pot savura ceasca de cafea Illy in baruletul meu de pe plaja.....cum ma numesc? "
------------------------------------

cafea Illy?!?! Spune-mi ce e aia, ca-ti zic eu cum te numesti.

stefan spunea...

stai tu linistita , toate se rezuma la bani , altfel nu ar exista nemultumiri. si altceva, mai bine ai bani , decat sa duci lipsa lor. nici bogatii , nici saracii nu au prieteni adevarati , poate doar unul , genul de relatie in care se varsa amarul reciproc.