luni, 2 iunie 2008

hai, sterge-ti ochii!



hai, sterge-ti ochii si termina-ti deci pledoaria.. ai tipat, ai urlat, l-ai iertat.. Il etait attendu.. si de pe nervurile buzelor acel "inceteaza" s-a arcuit elegant..
prin lasa-ma, iarta-ma, tu femeie doldora de karate ai invins negresit inca o data..
tu, ticnito pornesti razboiul civil impotriva nimanui..
tu, demento ai facut un Univers intreg sa se prapadeasca de ras..
pentru ce? pentru cine?
ne-ai promis bucuria, lasa-ne sa fim bucurosi!
lasa-ne sa-ti vedem camasa uda la subtiori de la atata truda..
lasa-ne sa privim cu fata strambata de placere, zambetul tau de gagica rujata pana la pulpe..
lasa-ne, hai lasa-ne, fie-ti mila de sufletele noastre dornice de fresce puerile..

Ma plimb printre ruinele tale, femeie.. dar cum este posibila atata distrugere de sine?Cararea sufletului tau e presarata cu trandafiri rosii, spinosi, paziti de rodwilleri hraniti cu bucati din sufletul lui.Bucatile alea insangerate cu care-i hranesti sunt vitale bestiilor.. Si parca nu se mai satura.. musca cu nepasare si sangele le manjeste coltii de-un alb orbitor.. Caci sangele ala, e linistea ta!
Si iata, cararea are un capat! aici e-o prapastie adanca si neagra.. iar moartea face punctul pe harta, infigandu-si compasul de fier in beregata noastra, in cealalta parte a trupului sau, ocrotita de cei ce-l iubesc.Da, da.. ai ghicit! Se stie ca noi toti am incercat sa-l salvam de la pierzanie.. dar el, pacatosul,ne-a tradat precum Eva ce-a tras lumea-n sus de fermoare..
Ma-ntreb daca vom mai putea sa-l punem vreodata in functiune..
Ma-intreb daca bateriile ruginite ale toamnei acestea vor mai putea aprinde lumina sufletului sau..

Ah, femeie, cuib de vipere incolacite, nu-ti mai picura veninul peste linistile lui.. Ce-ti mai place sa porti pe pielea lui razboaie astrale, infigand din loc in loc stegulete si deplasand soldatii de plumb pe spinarea lui lata pana-i paraie coastele..
dar inceteaza! hai, scoate-ti capsorul din priza..esti mai comuna cand treci printr-o criza existentiala (si de la un timp treci mereu cand esti goala)..
ti se va lua, vai! de pe gene tot tusul cu care ii atrageai candva pe cei ce doreau sa-ti slujeasca..

hai, sterge-ti ochii si termina-ti deci pledoaria.. stii bine ca, e de ajuns sa-ti prinzi din nou rochita cu clema, ca sa redevii ahtiata si cinica.

22 de comentarii:

Anonymous spunea...

delicat ....
un text special ... pt persoane speciale

Anonymous spunea...

un adevarat scriitor al perioadei postbelice.....foloseste arta disimularii cu multa usurinta ...... este un text de factura psihologica ...... cu un conflict exterior generat de unu interior ....fine

Anonymous spunea...

supranatural.
cam adevarat. desi doare

Anonymous spunea...

:)....ink o data felicitari!sa vad o astfel de prezentare publicata pe undeva( te anunti a fi un om mare:P )mai degraba scriitoare neomodernista:-? aduci si spre simbolism asa( muzicalitate...simbloruri) iar ca tehnica..:-? fara doar si poate introspectia:P

Anonymous spunea...

tot ce sper...e ca mesajul a fost transmis..desi ma indoiesc tinand cont de "inteligenta" p care o poseda individa in cauza.. in rest, ce sa zic..tot respectul! in momente ca astea ne diferentiem de aceasta "spuma a societatii" care nu intarzie sa-si tradeze originile.

Anonymous spunea...

cuvintele sunt mai puternice decat mii de palme

Anonymous spunea...

omg....esti un fel de Sandra Brown in devenire...un fel de Mirce Cartarescu in varianta feminina...ce sa mai ...Andrei Plesu e mic copil... eu personal ...k roman...am convingerea k literatura si filosofia si culuta tarii noastre vor invinge in aceasta lumea insipida si filistina...si in sfarsit vor fi promovate adevaratele valori ...o literatura naturala si originala....oricum...denot si o nota de nostalgie in scrierile tale...asta conteaza mai putin...tot ce conteaza este k exprimarea este clara si precisa,corecta.Remarc desigur fara sa vreau lipsa mijloacelor stilistice dar totusi e bn k ai concentrat observatii in jurul unei idei centrale chiar dak tonul este neutru si oarecum impersonal.

in concluzie as dori sa mai zic doar "Don't be a fool,stay in school"

ps:sa-mi lasi si mie nr tau de tel:*

vyanna spunea...

comenatrii felurite de la oameni feluriti.. protagonistii povestii noastre isi traiesc bucata de fericire in continuare.. noi am zis si-am mers mai departe! cine are urechi sa auda..

vyanna spunea...

multumesc pentru timpul si rabdarea acordata oricum!


P.S.: ce repede s-a dat sfoara-n tara! :))

Anonymous spunea...

prezentul isi gaseste in trecut masura...

vyanna spunea...

prezentul se hraneste al dracu de tare cu trecutul..

bine, si cu bucati considerabile de viitor.. dar fara trecut esti nimic!

Anonymous spunea...

personajele din aceasta opera "fac concurentza starii civile" prin faptul k se incadreaza in anumite tipologii...pt orice tanar enigmatica va fi in veci fata care il respinge dandu-i totusi dovezi de afectiune...e clar ca folosesti arta tergiversarii...

ana spunea...

nu stiam draga prietena k in tine zace un asemenea talent...desi toata lumea crede k te cunoaste ei bine vyanna e mult mai speciala decat o vedeti...toate femeile ne am nascut cu darul iertarii...pacat k de cele mai multe ori iertam si trecem cu vederea greselile barbatului...

Anonymous spunea...

cainii latra si matzele sa uita la ei ranjind de pe gard..............

vyanna spunea...

asta apropo de latraturi.. :))

Anonymous spunea...

felicitari pentru modul in care imbini cuvintele! m-a impresionat in primul rand comparatiile pe care le faci..

Anonymous spunea...

m-au*.. m-am grabit .. :)

P.S. keep writing girl!

vyanna spunea...

multumesc!
de-ar fi toti ca tine.. oh..

Anonymous spunea...

bagane'am pula'n ele de sentimente...

Anonymous spunea...

watch out your mouth or else..

Anonymous spunea...

sunt o fosta prietena...nu crdeam ca asa un talent, cum zice ana credeam ca te cunoastem dar nu e asa...

vyanna spunea...

fosta prietena? poate actuala si nu stii tu.. give some details! :)