marți, 2 decembrie 2008

Ne vedem in 10 ani..


Sunt ore intregi de cand mi-am resetat creierul si mintea si sufletul si inima. Nu, nu m-am robotizat doar mi-am scos geamantul ala vechi si-am trantit in el tot ce am avut cu tine sau poate doar eu cred ca am avut ceva. Am pus peste, regrete si suspine, fir-ar a dracului de treaba ca mi-am tot jurat ca niciodata nu voi regreta nimic si uite ca o fac. Am blestemat si m-am incolacit de durere, am facut nopti albe si-am implorat, m-am rugat si rasrugat pentru tine, pentru mine, pentru noi. Am gasit lacatele alea vechi si ruginite de vreme dar sa stii ca sunt cele mai puternice din lume, am inchis geamantanul bine, atat de bine incat nu va intra acolo niciun fir de praf, nicio rasuflare, nicio unda de lumina. Te-am inchis,m-am inchis, ne-am inchis.. Am uitat tot si toate sau cel putin asa cred.. Ma bucur ca sunt secunde bune in care nici nu-mi amintesc ca existi, ma bucur ca mai de ce sa ma agat chiar si cu unghiile, cu ultimele puteri, ma bucur ca nu m-ati parasit cu totii.
M-am ridicat din noroi, noroiul in care m-am trantit singura si realizez ca nu degeaba strangeam pumnii si ma indemnam "tu poti sa treci peste asta, tu esti puternica, tu nu te lasi asa usor". A functionat! Am incredere in mine ca eu nu ma las asa usor.. Chiar daca mi-am vazut viata in toate filmele posibile si imposibile mi-am pastrat inauntrul meu rezerve de a depasi cele mai ale dracu momente.
Acum da, acum pot spune ca mi-e bine FARA tine, mult mai bine decat imi era CU tine.Acum mi-a revenit pofta de a trai frumos, fara palpitatii, fara ganduri negre, fara frica. Acum mi-am recapatat tot ce aveam inainte sa te stiu si sa ma patrunzi atat de adanc, acum m-am eliberat pentru totdeauna. Ai inteles? PENTRU TOTDEAUNA..
Ileana Cosanzeana si-a ucis in mod groaznic Fat Frumos-ul sau ma rog.. printul.. spune-i cum vrei. Dar povestea asta pastreaza in filele ei ingalbenite si alti Feti Frumosi si alti printi.
Eu stiu mai bine decat tine ca imi duci dorul oricat ai incerca sa negi. Inauntrul tau o parte inca ma cere dar si tu stii la fel de bine ca e prea tarziu, mult prea tarziu sa ne mai pierdem timpul cu prostii. Stiu ca nu m-ai uitat si n-ai sa ma uiti, stiu ca mereu voi in spatele tau cu un pas si tu ma simti, voi fi umbra ta, bucata ta de regasire. Dar acum printule draga, toate astea s-au scurs ca o lumanare arzand si nu le vei mai putea aduce inapoi niciodata. Nici tu, nici eu, nici altcineva..
Pentru ca esti visul meu urat, esti omul negru ce m-a urmarit o vreme, esti criminalul inimii mele. Si nu mai vreau, nu mai pot, nu mai stiu, nu mai simt, nu mai doresc.
Si fericirea ta nu este si nu va fi acolo unde te-ai refugiat pentru a nu stiu cata oara si poate nu-i nici la mine. Asa ca fa bine printule draga si pune-te pe cautat, intoarce lumea cu susul in jos, scotoceste si-n gaura de sarpe si fii implinit.
Nu-ti vreau raul, poate doar mintea mi s-a tulburat putin atunci, nu ma uri caci inca ma gandesc la integritatea ta emotionala. De asta te sfatuiesc sa pleci in lume dar sa te inarmezi cu sinceritatea ce ti-a lipsit cu desavarsire cand m-ai tinut langa tine. Gaseste printesa sau tampita sau dementa sau ce-oi vrea tu.. numai fii fericit.. termina dracului cu toate prostiile si fa-ti un rost al tau. Nu mai face aceleasi greseli si ai sa vezi cum viata dumitale va avea un curs la fel de precis ca o apa curgatoare.
Sa ma cauti peste multi ani.. Sa-mi povestesti despre tine. Sa-mi spui cata dreptate am avut si ce prost ai fost. Sa-ti para rau, mai rau decat acum.. Eu sa fiu maritata si tu insurat dar nu cu femeia visurilor tale. Eu sa-l am pe al meu, unul modest si destept dar sa ne iubim in draci. Si sa privesti tu printule inapoi si sa-ti analizezi vietisoara. Sa ai plusuri si minusuri si-apoi sa tragi linie.. Eh? Care-s mai multe, printul meu?
Acum te las.. e ultimul post despre tine.. e trist si bucuros deopotriva..
Vezi ca am pus geamantanul la loc sigur. O sa-l deschidem poate candva si vom culege din el putinele clipe frumoase, cum spuneai tu..Si-atunci vom plange amandoi ca doi prosti tinaundu-ne de mana si ne vom aminte de un tampit si-o tampita, de-un print in pijamale albastre, de-o... cum imi spuneai? ahhh.. nu mai pot.. de una cu parul balai..

Adio.. Ne vedem in 10 ani, printule draga...

9 comentarii:

josephine spunea...

ia-ti adio... o sa fie bine! eu ma mint in fiecare zi :)

vyanna spunea...

de ce nu-ti iei si tu ADIO?!

josephine spunea...

eu mi-am luat :) acum ceva timp. nici nu mai scriu despre iubirea asta. nici nu mai gandesc despre ea. nu ma mai macina intrebarile...

montella spunea...

nu pot spune mai mult decat ca ma surprinde spiritul lingvistic

vyanna spunea...

@josephine..
tu iarasi te minti, femeie..

@montella..
te surprinde? cum asa? probabil nu-mi stii povestile.. :)

josephine spunea...

nu femeie, nu ma mint. povestea aia, despre care tu zici ca seamana al dracului cu a ta, pe aia am uitat-o. cealalta... aia e in procese mari, tardive, incete ;;) stii ca e o vba, "voi incerca sa uit, aduceti-mi numai aminte" :) asa si eu ... adu-mi aminte sa uit :)

vyanna spunea...

nu mai inteleg nimic, sa mor..
cate povesti sunt? in care ai ramas? din care ai fugit?
ce complicata esti femeie..

josephine spunea...

da femeie... sunt 2 povesti diferite, singurul lor punct comun, sunt eu! dar sunt complet diferite... am uitat complet una, pe cea de-a doua, o indragesc gen "te iubesc, nefiresc de prostesc", si mi-e tare greu sa renunt la ea... dar cel mai probabil, o voi face! sper!

vyanna spunea...

cand ai timp sa-mi spui mai pe larg.. la o cana de cafea si si-o tigara zdravana.
pana atunci ai grija, ochii mei te urmaresc inadeaproape.. :)