sâmbătă, 20 decembrie 2008

m-am intors cu leapsa!

Pai cine ma putea pricopsi pe mine cu o leapsa?Cine, a? Normal ca Ambasadorea.. dar acum nu pot sa ma supar pe ea ca mi-a dat concediu o vreme si-am sa-i raspund cum se cuvine, asa intarziata cum sunt eu mereu.
Ma pune sa-l vorbesc de rau pe Mos.. daca mi-ar fi pasat asta acum vreo 12 ani fiti siguri ca as fi tipat cat m-ar fi tinut plamanii: "cine este femeia asta??? Nu o cunosc si nu vreau sa stiu de ea!!!" Dar acum cand s-au mai limpezit apele parca as avea si eu cate ceva sa-i reprosez Mosului si zilelor ce "va sa vie".
Doamnelor si domnilor as da dovada de ipocrizie daca as spune ca a fost vreun an in care Mosul m-a uitat. Nu, si-a adus aminte de mine mereu chiar daca n-am fost cel mai cuminte copil si n-am mancat tot din farfurie si n-am fost in pat la ora care ar fi trebuit si n-am fost blanda si buna. DAR, niciodata, dar niciodata Mosul asta al nostru, al tuturor, nu mi-a adus cadoul visat. Desi eu, in vremurile de demult, obisnuiam sa-i scriu si sa-l pandesc. Am zis ca intr-un an n-o fi avut bani, in altul a uitat ca doar e si el batran si are atatea pe cap, apoi am tot amanat pentru anii viitori. Si uite asa, Mosul meu si-a facut un obicei din a-mi aduce cadouri mici, neinsemnate si aproape inutile. Dar m-am resemnat si m-am tot gandit ca ar fi mult mai trist sa nu-mi aduca nimic si sa ma trezesc in dimineata lui 25 ca sub bradutul meu bate vantul mai ceva ca la Polul Nord.
Asa! In alta ordine de idei.. nu-mi place mirosul de brad de nicio culoare. Parca ma ineaca si ma face sa stranut.Slava cerului ca mai exista si chestii artificiale!
Nu-mi plac colindatorii care bat de-mi datarama usa la 6 dimineata si daca le deschizi si le dai o nuca, o bombana sau cum cere traditia un covrig, se uita chioras ca unde-s banii.
Nu-mi place linistea din ziua Craciunului cand ma plictisesc de moarte si-mi vine sa escaladez toti peretii din casa doar, doar ar trece mai repede ziua.
Si eu urasc cand nu-i zapada de Craciun. Chiar! Cum sa nu fie zapada de Craciun??? Daca as fi avut 5 ani cred ca mi-as fi facut griji peste griji pentru Mosul, sarmanul de el, care ori nu va ajunge ori va fi foarte chinuit.
Si mai nou, urasc faptul ca habar nu am unde imi voi petrece acest mirific revelion!
Daca cineva se ofera sa ma cheme pe undeva, cumva, vreau sa anunt de pe acum ca am rochie smechera si ma pun la patru ace..

DA! Si cam atat cu nebunia asta.. Ii invit elegant in scena pe Razjudec, Ana, Josephine, De Moda Veche.

4 comentarii:

World Wide Alinoi spunea...

:)) Cred ca nimeni nu agreeaza ideea colindatorilor, care par c-au adormit cu mana pe sonerie!
Cat despre faza cu banii... iti dai seama cum va fi acum, cu criza asta :P

vyanna spunea...

taci! nu ma speria.. :))

Ambasadoarea spunea...

Welcome back, dear;) Las' ca nu esti singura, nici eu nu stiu ce voi face de revelion si, mai grav, nici nu-mi pasa. M-am grabit sa-mi instalez artificial fiorii si magia sarbatorilor si nu au tinut, s-au dus dracu'!

vyanna spunea...

sa ma consolez cu ideea ca nu sunt singura.. :))