joi, 17 iulie 2008

recent măritată Sperănţescu



Sunt treaza de parca as fi baut un milion de cafele.. Mi-am luat adio de azi de la viata de ieri.. M-am maritat! Pai pana cand? o duce omul cat o duce si mai trebuie sa-si faca un rost in viata..
Stiu de azi ca rasul si plansul sunt tot una cu banii, cu vantul, cu cerul.. Stiu ca nu sunt nimic si ca sunt totul si ca nu sunt nici nimic si nici totul.. Stiu ca nu pot trai pentru ca nu pot crede pana la capat in viata.. Stiu multe dar nu ti le zic pe toate.. la ce bun?
Asa, ma apucasem sa-ti zic... pai da, m-am maritat! am avut o nunta de vis, asa cum mi-am dorit.. fara traditii si obiceiuri ieftine. A fost in sala aia mare la care tot visam, cu pereti galbeni si scaune imbracate in satin gri.I-am ascultat pe Beatles si Queen, mi-a zis Clapton de cateva ori "You look wonderful tonight" si nebuna de Winehouse tot tipa "I heard love is blind" dar n-am crezut-o..Am avut invitati, dar nu foarte multi. Altii mi-au promis ca vor veni dar intre timp s-au sucit si mi-au telefonat:"Stii, nu te-ngrijora..n-avem timp acum.. dar vom trece si pe la tine in cativa ani".I-am crezut pe cuvant, si pentru ca erau din partea sotului nu erau nici chiar bineveniti si parca m-am si bucurat ca macar in ziua nuntii ma lasa linistita.. Doamna Dezamăgescu a fost una dintre cele absente.. dar cum am fost prietene dintotdeauna mi-a zis ca nu ma lasa asa orsicum si imi va face o vizita curand.. acum ce-o mai fi si cu ea, ramane de vazut.. cand i-am auzit glasul m-am gandit la viata mea, la ratarile mele, la neputinta de a crede si a nu crede in multe.. O astept insa, sunt curioasa ce cadou de nunta imi poate aduce.
Sa-ti povestsc de el.. Este un barbat de peste mari si tari dar fara sa-mi dau seama m-a purtat mereu la brat. A trecut prin patul multor femei si inca mai trece.Asta ii e menirea, sa salveze suflete instrainate..Sa fuga la ele si sa le dea cate un cot in coaste cat sa-si revina.. apoi dispare si apare numai cand lacrimile umezesc obrajii lor. Eu l-am cunoscut intamplator, fara sa stiu ca ma urmareste de-o viata. Era noapte si erau stele in genele mele.. Deodata am simtit ca cineva se afla in patul meu, pe perna mea, sub cearsaful meu.. Am cercetat o noapte intreaga zona cu palma dreapta si intr-un tarziu m-a patruns.. am savurat dulcele gust al inceputului. Spre dimineata, cand mirosul greu al viselor si-a facut simtita prezenta, m-am trezit speriata, de teama sa nu-l pierd.. dar era acolo, langa mine, in patul meu, pe perna mea, sub cearsaful meu..Am servit micul dejun in pat, ne-am batut cu pernele pana a inceput ninsoarea de fulgi, a mai urmat o partida de amor si am plecat fiecare la treburile lui. De atunci ma trezesc zambind in fiecare dimineata.. si raman sa ascult muzica vietilor noastre.. Aia ma a lui Mick Jagger "I've been lonely for so long".. El pleaca pe timp indelungat ca multe femei au nevoie de el.. eu nu sunt geloasa ca stiu ca se-ntoarce. Imi mai da si mie un cot si fuge iar.. Acum ca ne-am casatorit a stat o vreme pe-acasa.. A lasat lumea sa ajunga cu susul in jos!
Am un vecin. locuieste exact sub patul meu si cum a auzit vestea cea mare mi-a zis: "deci te-ai maritat, ma rog, felicitarile mele.baiatul pare simpatic si petreceti nopti pasionante, observ..norocul asta nu-l are oricine. si-apoi pa, pa, salut, salut mai tinem legatura, desigur. nu rasufla usurata" Si-acum ma gandesc ca totusi el a fost primul barbat pe care l-am tinut in brate si l-am sarutat. adica prin clasa a opta, tin minte ca fusese anunta reuniunea formatiei Queen. Cam de atunci s-a mutat sub patul meu si imi mai face vizite noaptea. Domnul Tristete.. se vrea a fi onorabil doar ca nimeni nu-l vrea.
Si am ales sa-mi impart viata cu acest Sperănţescu care ma protejeaza de toti si de toate si stiu ca-mi iubeste ochii in varsta de optişpe ani.

5 comentarii:

Anonymous spunea...

asta imi place cel mai mult.. doar ca e posibil ca nu toti sa inteleaga ce vrei sa transmiti.felicitarile mele pentru toate scrierile, in special pentru asta!

just..me spunea...

D-nul Sperănţescu trebuie sa fie cel mai norocos om din lume in momentele acestea

vyanna spunea...

se poate.. eu n-am de gand sa-mi mananc toata tineretea cu el.. in cativa ani bag divort.

Razjudec spunea...

pot sa iti las id-ul meu..aici..
si apoi il stergi?

vyanna spunea...

lasa-l.. :)