joi, 31 iulie 2008

Lumea Ochilor Inchisi


When I need you
I just close my eyes and I’m with you

Cel mai mult imi place sa tin ochii inchisi..pentru ca atunci nu vad pe nimeni si nimic, ma ascund de lumea asta cruda si de ochii astia multi si goi. Atunci sunt cine vreau sa fiu si am ce vreau sa am.Iubesc pe oricine, ating si miros pe oricine, sarut pe oricine..
Cand am ochii inchisi vin la tine in vizita, dau drumul la casetofon si ascult "for sentimental reasons (I love you)".. Stam amandoi in bucatarie iar eu ma uit in gol.Faianta lucioasa si sclipirile becului ma-mbraca-n matasa, ma-nfasa in verde polei.Sorbim cafeaua din ceasca si unghiile mele ciobesc portelanul si lasa electrice dungi pe abtibildul cu flori stacojii de bujor. Am umarul drept dezgolit si pielea mea alba cu sticliri albastrii miroase a vanilie. Mi-ai spus de atatea ori ca mirosul asta te innebuneste si de-atunci parca imi dau o doza mai mult.Ti-am prins picioarele intr-ale mele si-mi musc intruna buza de jos.. Tu ramai nepasator si-ti vezi de cafeaua ta pana cand unghiile mele iti patrund in carne si firicele de sange iti murdaresc pielea.. Atunci iti dai seama si tu ca ai exagerat, te ridici intr-o secunda, ma apuci salbatic de mijloc si stim amandoi ce dulce e dragostea rezemati de tocul usii din bucatarie..
Cand am ochii inchisi nu latru de singuratate si nu curg lacrimi de-argint.. Atunci daca vreau, am aripi si ma pot duce sa vad orasul luminilor si al dragostei daca am chef. Atunci imi pot aduna cate stele vreau sa-mi croiesc o rochie de seara.. si luna mi-o pun ca brosa.
Cand am ochii inchisi Dumnezeu nu se vede mai mare decat o pioneza.. Eu imi indeplinesc toate dorintele cat ai clipi. Sunt cu mult, cu mult mai sus decat stelele. In jurul meu, fara coarde vocale si fara laringe, fara materie si fara suflet, vorbeste linistea. Doar eu am voie sa cant, sa tip, sa urlu, sa poruncesc..
Cand am ochii inchisi, imi pun intr-o traista mare: luna si soarele, stelele, iubirea, speranta, izul meu de amanta ideala, trandafiri, fluturi, buburuze, muzica, sexul, pasiunea, dorinta, vinul alb, marea, viitorul, tineretea,adevarul, plaja, nisipul, nepasarea, depravarea, linistea, lumina, despartirea, depresia, oboseala, ura, sufletul, zambetul, minciuna, nemurirea, universul, lasitatea, scarba, mila, orgoliul, furia, nedreptatea, destinul, ignoranta, chinul.. Le pun in spate si plec in lume.. La fiecare popas scot cate ceva, folosesc si arunc. Sunt mai mult decat curioasa ce-mi poate ramane la intoarcere.
Cand am ochii inchisi, sunt fata in fata cu fericirea.
Daca as putea sa orbesc..si cu mainile mele precise sa v-apuc pe toti de pleoape si sa vi le impreunez.. sa vedeti si voi Lumea Ochilor Inchisi.


Numai daca as putea..

luni, 28 iulie 2008

songs that make my heart beat faster..



Bob Dylan & Van Morison - Crazy Love
Asculta mai multe audio Muzica »

she gives me love love love love crazy love

she gives me love love love love crazy love..(and I shouldn't give nothing back.. suna-ma, suna-ma macar azi)







Florin Chilian - Zece
Asculta mai multe audio Diverse »

si-mi sopteai la ureche.. "zece pictori se tot mira cat esti de frumoasa".. si odata cu caderea zorilor, frumoasa se transforma in bestie, minciuna in adevar, binele in rau.. stiam ca tu nu tii la mine, stiam ca tu nu poti sa tii la mine







Ayo - Down On My Knees
Asculta mai multe audio Muzica »

eu am pipait pe burta stelele si brusc stelele nasteau stele, eu am vazut trandafirul din centrul lumii, eu umblam prin dragoste cautand o iesire intinzandu-mi mainile pana ce oasele lor deveneau ca panza de paianjen, eu te-am ascultat, eu te-am mangaiat, eu ti-am sorbit lacrimile sarate, eu te-am iubit.. pana ce.. iata-ma! asta am ajuns..







vama veche - cu tine
Asculta mai multe audio Muzica »

orbule, stai ghemuit sub coaja pamantului..te-ai ascuns si m-ai privit cum ma indepartam.. mi-ai mai facut din cand in cand cu mana, semn ca vrei sa merg mai repede.. sa ma fac tot una cu linia orizontului.. si m-am dus!







Norah Jones - Sunrise
Asculta mai multe audio Muzica »
soarele.. lumea mea, odihna ochilor mei, salvarea mea.. Si n-am rasaritul asta cu tine. E al meu si al Norei!







Michel Sardou - La Maladie D'Amour
Asculta mai multe audio Muzica »

Elle fait pleurer les femmes elle fait crier dans l'ombre

Mais le plus douloureux c'est quand on en guérit..







John Mayer - Gravity
Asculta mai multe audio Muzica »

e noapte, te uiti la stele, luna-ti zambeste.. asculta John Mayer..o-bli-ga-to-riu!!!







Vama Veche- The Band
Asculta mai multe audio Muzica »

unul dintre motivele pentru care mi-am pierdut increderea in oameni.. mi-a lasat o cicatrice pe creier si in inima!







queen - one year of love
Asculta mai multe audio Muzica »

one second, one minute, one hour, one day, one month, one year of love.. or maybe one life!







Creedence C.R - Have You Ever Seen the Rain
Asculta mai multe audio Muzica »

Someone told me long ago..There's a calm before the storm..I know,it's been comin' for some time..When it's over, so they say..It'll rain a sunny day..I know,shinin' down like water..







James Blunt-Same Mistake
Asculta mai multe audio Muzica »

de fapt, n-as putea spune ca imi pasa prea mult dar eu fac mereu aceeasi greseala. aproape ca plang cand imi amintesc ca sunt zile cand nu stiu la ce e buna fericirea si nu stiu s-o recunosc, s-o urasc, s-o reneg..NU STIU!







Nostalgie Lucianno Pavarotti - carusso
Asculta mai multe audio Muzica »

vin alb si saliva de pe buze..







Yann Tiersen - J'y suis jamais alle
Asculta mai multe audio Muzica »

please, hold my heart in your hands.. refuza sa mai stea inauntru cand aude acordurile acestei piese.







The Cat Empire - The Lost Song
Asculta mai multe audio Diverse »

"I love this song!!!"







IRIS - BABY
Asculta mai multe audio Muzica »

Prieteno, dormi linistita cu capul pe perna. iar eu voi sta sa ma uit la tine..







Dean Martin - Everybody Loves Somebody
Asculta mai multe audio Muzica »

toata lumea iubeste pe cineva.. iar eu te iubesc pe tine! sau pe tine.. ba nu, pe tine.. ba nu, ba nu pe tine!







Morning in Cornwall
Asculta mai multe audio Muzica »

m-am trezit dimineata incalcita in vise urate si uite cum Zamfir m-a spalat cu Morning in Cornwall.. mi-a dat aripi sa zbor mai departe..







Joe Cocker - N'oubliez jamais
Asculta mai multe audio Muzica »

si-mi promisesei..







Jon Bon Jovi - Always
Asculta mai multe audio Muzica »

sweet memories of four crazy girls!!!







Eric Clapton-Tears in Heaven
Asculta mai multe audio Muzica »

I'm speechless..







CocoRosie - Good Friday
Asculta mai multe audio Muzica »

I once fell in love with you

Just because the sky turned from gray

Into blue

It was a good friday

The streets were open and empty

No more passion play

On st. Nicholas avenue

I believe in st. Nicholas

Its a different type of santa claus







edith piaf-non, je ne regrette rien
Asculta mai multe audio Muzica »

dar tu?





VA URMA...

vineri, 25 iulie 2008

come back Heart, come back!




Este o noapte ca de colind.Afara e racoare si luna ma priveste cu ochii ei tristi. Saracuta, toate stelele au parasit-o..E singura in toata casa. s-au ascuns micutele licariri dupa nori negri si mari. N-are cui povesti, n-are cui se plange, n-are cui zambi.. Isi plimba lumina dintr-un colt in altul poate, poate va gasi o farama de ceva care sa-i aline singuratatea. dar nimic.. toate-s ascunse, toti sunt plecati..
Eu stau la geamul meu si-o privesc.ii tot explic de minute bune ca ma are pe mine si-i trista degeaba. dar eu nu-i ajung.. eu nu-s suficient. ea vrea Luceafarul si carul mare si carul mic si steaua polara.. ea vrea mult si eu sunt atat de putin.
Imi ascund ochii dupa jaluzelele din geamul meu si-o privesc neincentat. Cand deodata, vad lucind un curcubeu orbitor, intins de la fereastra mea pana la luna. era sticlos, avand rosul de sange, galbenul de canar, verdele de iarba, albastrul de mare, movul de zambila si cel mai misto violet. Curcubeul se intindea peste toate celelalte blocuri, peste toti ceilalti oameni si se sfarsea la mine in geam. Zarindu-l, tristetea mea, care pana atunci dormise incolacita-n bucatarie se arunca spre el si fereastra imi zbura-n zandari. Acum ca luna sau curcubeul sau oricine m-a ajutat sa scap de tristetea mea eram multumita.. dar vedeam ca frumustetea asta de curcubeu refuza sa dispara.. statea agatat cu mainile de geamul meu si cu picioarele de luna. tristetea mea era aruncata in buzunarul lui stang si tot stateau agatati. Abia atunci mi-am dat seama ca el mai asteapta ceva.. Am inceput sa ma simt din ce in ce mai goala si mai goala si inima incepu sa iasa cate putin.. ma chinuia cum nu gandesti, dar o lasam in voia ei.. Si cand mi s-a asezat in palma transpirata am auzit-o spunand:
"-Tu nu esti o fata cuminte! Tu nu stii sa iubesti.Eu vreau sa plec.. traiesc de prea multi ani aici si nu mai am cu ce ma hrani. Ai adunat inauntrul tau atata venin ca nu mai pot rezista. Lasa-ma sa plec!"

"-Cum sa pleci? Unde sa pleci? Tu ai innebunit.. Mi-ai pomis ca vei avea grija de mine.Ca o sa ma inveti ce e iubirea si speranta si iertarea si pasiunea.. Acum ce faci?"

"-Am incercat de prea multe ori.. Dar tu si gandurile tale demonice m-ati facut sa renunt"

"-Dar eu sunt goala acum.. Nu mai simt nimic.. Nici sa urasc nu mai pot!"

"-Ba poti! aia nu venea de la mine.. incearca si ai sa vezi ca vei putea.. ceea ce nu mai poti simti nu e ura.. e iubirea! ca eu plec si te las.. fara iubire, fara speranta, fara pasiune..Adio, Cristina! Adio, floarea mea de magnolie!"

Si nici n-am reusit sa ma dezmeticesc ca ea a si sarit in buzunarul drept al curcubeului si acesta s-a topit intr-o secunda.. a urcat spre luna. Mi s-a parut ca ea i-a inghitit pe toti. Sa fie ea de vina oare? Singuratatea ei sa fie in stare sa-mi ia si inima din mine.. Sper sa nu-i povesteasca ce-a trait inauntrul meu. N-as suporta ca sireata de pe cerul negru sa imi stie si cel mai ascuns secret si cea mai apriga dorinta. Acum am alta parere despre si ea si despre stralucirea ei.. Nu credeam vreodata ca ea va fi in stare de asemenea faradelegi..

Acum cand nu mai simt nimic, murmur: Come back Heart, come back

joi, 24 iulie 2008

ambasadoarea joaca leapsa

Regulile sunt:

1. Pune playerul pe shuffle.
2. Apasă „înainte” pentru fiecare întrebare.
3. Foloseşte titlul melodiei ca şi răspuns la întrebare chiar dacă nu are sens. Nu trişa!
4. Tăguieşte încă 5 persoane
5. Îngroaşă întrebările şi răspunsurile, şi scrie şi propriile comentarii în funcţie de cum se potrivesc cele 2.



1. How are you feeling today?
Reamonn - Head in my hands
(mi se potriveste pe ziua de azi)

2. Will you get far in life?
Keren Ann - Dans ma ville
(vai :)) )

3. How do your friend see you?
Travka - Corabia nebunilor
(hm.. no way)

4. Will you get married?
Fergie - Big girls don't cry
( am inteles aluzia)

5. What’s your best friend’s theme?
The Verve - Rolling people
(oare?)

6. What is the story of your life?
Louis Logic - between your legs
(nuuuuuuu seee poateee =))) )

7. What was high school like?
Mick Jagger - Sweet thing
(nici chiar..)

8. How can you get ahead in life?
Iris - Nu ma uita
(doesn't work)

9. What is the best thing about your friends?
Corina Chiriac - Strada Sperantei
(si chiar nu sunt sperante pentru mine)

10. What is in store for this weekend?
Veritasaga - Povesti triste
(sper ca NU)

11. What song describes you?
Bjork - Fucking in rhythm and sorrow
(sa zicem.. :)) )

12. What song would describe your grandparents?
Mick jagger - War baby
(vai.. cea mai potrivita)

13. How is your life going?
Massari - Who knows
(exact!!!)

14. What song will they play at your funeral?
Sizzla - Judgement tek dem
(nu, mersi)

15. How does the world see you?
Vita de Vie - Nimeni
(m-am intristat)

16. Will you have a happy life?
DMX - I can feel it
(sau mai bine I can't feel it)

17. Do people secretly lust after you?
Veritasaga - Ce-a mai ramas
(..)

18. How can I make myself happy?
Oasis - Morning Glory
(dimineata? se prea poate..)

19. What should you do with your life?
ZOB - Beau
(nu ma vad bine.. :)) )

Am raspuns la leapsa! Mai joaca cineva? Be my guest..

visul meu familiar.


Pentru ce sa exist? Ma intreb cine voi fi in 2020 cand probabil voi fi uitat de mult de spulberarea visului meu familiar..ma gandesc ca voi fi maritata si voi avea copii si de ce nu, voi fi fericita.. dar acum? lasa 2020-ul, lasa maritisul si pruncii.. Ce-i acum, te intreb? pai nu-i nimic.. ca ma uit in mine, ma uit langa mine si nu-i nimic.. Decat feţe strambe si regrete, zambete false si imbratisari mincinoase, telefoane interesate si reprosuri.. asta sa fie ceva? Am citit toata dimineata tot felul de citate care trebuiau sa ma imbarbateze, am purtat discutii ce se doreau a fi sustinatoare, l-am sunat pe acest domn Sperănţescu.. dar fara rezultat. Au avut grija invitatii absenti de la nunta sa-mi faca vizite tocmai acum. Cand n-aveam prin casa nici fursecuri cu visine, nici cafea, nici vin alb.. Nu i-am servit cu nimic.. si iata! cadourile lor au fost dintre cele mai odioase.. M-au distrus pe dinauntru si pe dinafara.. M-au jefuit, mi-au luat tot. Si speranta si pofta de viata si dragostea si ceata alba si firele de nisip si cerul si luna si soarele si stelele si tot. Mi-au lasat nenorocitii astia de pereti galbeni cu amintiri in ei si amprente colorate..Mi-au lasat un pat si o masa, o foaie si un pix..
Singura, fara aparare in fata ochilor de tot felul, adapostita intr-un cearsaf de satin, privind ziua la amiaza si lumea mea redusa la tacere, mi-am lipit pe fata masca cea noua, ca o insecta am tresarit si-am privit: stelele langa soarele asta arzator ce-au luat startul peste lumea-n ruine. Este un maraton, stelele poarta numere de concurs pe spatele tricourilor multicolore si reclame de Coca-Cola pe sepci si calca peste mine cu adidasii moi. Ma gandesc iarasi la viata mea, la proaspata mea ratare, la neputinta de a brava..
Si imi spun, imi spun si gem: Doamne, te privesc acum in ochi dar printre arterele mele circula visele tale, lasa-ma sa confund realul cu irealul, lasa-ma acoeprita de palma ta.. si ma uit atent la degetele tale..in capete au cristale lichide care trec uneori in purpuriu lucios asa cum arata ora si temperatura in zori.
dar acum ele sunt de copil, Cristinica, acum ai numai 5 ani, esti fetita si pe unghiile aratatorului ti-a iesit o noita ca un nor alburiu, poti citi viitorul.. Vezi ratarea? E prea departe? O vezi sau n-o vezi? Privesc in unghia asta ca intr-un ecran video. Atmosfera filmului este apasatoare.Muzica nu-mi place. Dar ce e cu norul asta brusc rasarit si dominand toata partea de sus a ecranului? Ce oras e acesta, cu fundatii de sticla si zgaraie-nori rasariti la radacina unghiei?
Filmul e subtitrat si ii citesc dialogurile terifiata:
"-Mai repede, asta-i sfarsitul lumii! Of, doar ieri cerul era albastru ca obrajii tai, doar ieri toate necazurile mele pareau atat de departe.. Ce e cu norul asta otravitor? Cine vrea sa ma distruga?"

"-Nimeni.. tu vrei asta! tu, tu si numai tu.. sau nu stiu, sa fugim mai repede din cursa asta..Suntem tineri, nu? Dar..oh, Doamne ai vazut? Priveste! Norul!! Norul!!! Vine spre tine.."

"-Hai, hai mai repede, nu mai privi spre el, in starea ta iti face rau"

Caci norul coborase atat de mult ca se-ntepase in varfurile taioase ale zgaraie-norilor si cum ti-am spus incepu sa stropeasca cu reprosuri, cu zambete false, cu imbratisari mincinoase, cu feţe strambe, cu telefoane interesate.. Si se scurgeau pe ferestele limpezi de sticla virgina..

Of, ratarea mea si-a voastra..

duminică, 20 iulie 2008

Cine sunt eu?


Nu sunt diferita de altii, cum am crezut.
M-am inselat..
Viata mea e pe stereo sau pe mono?
fredonez in gand din Lenon si ma gandesc ca sunt ca toti ceilalti.. vor trece anii, cu totii vom incarunti, corpul se va uza, vor aparea boli si oricat de fericita voi fi fost va veni un moment cand voi spune: ADIO!
Oh, soare, soare galben printre nori dezinvolti, cine sunt eu? Stii tu oare cine sunt eu? De unde vin si unde merg?
De vreun an viata mea se aglomereaza.totul e realist si tern ca o fotografie. Am casa, am (daca nu prieteni) amici, citesc aproape toate noptile, dar nu sunt fericita si sunt geloasa pe cei singuri. Pe cei ce traiesc intr-o camera 3/3 cu un pat, o masa si-o masina de scris.
Singuratatea mea...ma intalnesc uneori cu ea, cum te-ntalnesti pe strada cu o veche prietena, care a fost odata totul pentru tine si de care viata te-a despartit. ce pot sa-i spun? ai ramas la fel de frumoasa dar mi-esti straina si nu te mai pot avea decat in noptile fara luna. Acum esti singuratatea alteia, iar eu sunt o femeie fara singuratate..
Cine sunt eu?
Sunt un om ca voi toti care incearca sa dea vietii un rost.
Sunt un suflet printre milioanele de suflete.
Sunt un copil care stie doar adevarul.
Sunt un fluture asezat pe-o floare de speranta.
Sunt o stea luminand si straluminad orasul.
Sunt o culoare a curcubeului.
Sunt o prajitura mica asezata pe masa Destinului.
Sunt un fir de nisip infierbantat de soare si racorit de mare.
Sunt o lacrima pe obrazul unui pusti julit in genunchi.
Sunt o secunda din timpul unor indragostiti.
Sunt o floare care infloreste in fiecare zi.
Sunt o zana din visele copiilor.
Sunt o oglinda in care daca stii cum sa te uiti poti vedea totul.
Sunt o buburuza care se plimba agale printre oameni.
Sunt un rasarit de soare privit de tot universul.
Sunt un moment de liniste care se loveste de zgomotul lumii.
Sunt o lacrima, o picatura de suferinta.
Sunt un nufar ale carui petale ofera drumul spre MINE.
Sunt un pestisor ce inoata in oceanul dorintei.
Sunt un prunc ce deschide ochii pentru prima data pentru a vedea lumea.
Sunt o adiere de vant intr-o zi torida de vara.
Sunt o soapta pe care o auzi cand saruti nisipul.
Sunt o privire blanda pe care-o primesti doar de la mama.
Sunt ceata si ploaia si vantul tau.
Sunt un sarut.
Sunt un fior.
Sunt o umbra.
Sunt o aripa de inger.
Sunt un fulg de nea.
Sunt o petala de trandafir alb.
Sunt o vorba muscata de dinti.
Sunt EU!

Si-am tipat: Cine sunt eu?
Si mi s-a raspuns:
"O:Esti de treaba. Esti o tipa cu care se poate discuta si cu care poti purta discutii interesante.Cu tine as putea dezvolta orice subiect si as fi sigura ca mi-ai aduce mereu argumente pro sau contra. mi se pare totusi k uneori te porti cu o persoana dupa interes, adica na, interesul poarta fesu'. in alta ordine de idei, te inchizi intr-o carapace si incerci sa te protejezi de rautatile celorlalti. si culmea e ca-ti iese.imi place ca esti desteapta, si descurcareata, ambitioasa."

"My: pot avea incredere in tine de-aia ti-am si povestit atatea..Esti copilaroasa in relatiile cu tipii"

"D:ma simt prost acum, nu pot sa spun prea multe despre tine.Esti frumusica.Si draguta cu mine.Imi place ce asculti.Imi place ce arati.Imi place ce scrii.Imi place cum scrii"

"B:Presimt ca esti posesiva, al dracu', ai impresia ca tu le stii pe toate si cei din jurul tau is prosti, ca... atat"

"A: esti dubioasa. punct"

"I: o persoana greu de descries in cateva cuvinte…mai intai de toate esti o persoana alaturi de care am petrecut momente cruciale din viata mea !uneori te-am urat datorita impulsivitatii tale,m-ai ranit,te-am ranit.au fost momente in care am regretat ca te-am cunoascut,dar acum nu-mi pare rau de nimic.am incercat sa ma indepartez de tine dar mi-era dor sa te tin in brate,mi-era dor sa-mi zambesti,mi-era dor de TINE…si acum mai am intr-o oarecare masura acea senzatie :mi-e dor de cum eram NOI candva,mi-e dor de inocenta pe care o aveam cu cativa ani in urma …Numai tu stii cand ma prefac.esti singurul om care spune adevarul cand doare .TU esti disponibila la orice ora pentru un sfat,gata sa vii daca este nevoie…imediat…iti multumesc pentru umarul pe care plang,pentru rezerva inepuizabila de dragoste.Te iubesc pentru ceea ce esti.Stiu ca intotdeauna va exista loc si pentru mine in viata ta…"

"G: pai in primul rand nu esti ce pari a fi. ai vrea sa fi altfel.. faci multe greseli"

"V: Tu esti o gagica aproape dulce, pe care-o ajut sa se dezbrace si sa se culce cu acel cantecel pe care mi-l soptesc pe cand ma barbieresc.. haha"

EU sunt TU!
Sunt.
Aici si acum.
Tu cine esti?

joi, 17 iulie 2008

recent măritată Sperănţescu



Sunt treaza de parca as fi baut un milion de cafele.. Mi-am luat adio de azi de la viata de ieri.. M-am maritat! Pai pana cand? o duce omul cat o duce si mai trebuie sa-si faca un rost in viata..
Stiu de azi ca rasul si plansul sunt tot una cu banii, cu vantul, cu cerul.. Stiu ca nu sunt nimic si ca sunt totul si ca nu sunt nici nimic si nici totul.. Stiu ca nu pot trai pentru ca nu pot crede pana la capat in viata.. Stiu multe dar nu ti le zic pe toate.. la ce bun?
Asa, ma apucasem sa-ti zic... pai da, m-am maritat! am avut o nunta de vis, asa cum mi-am dorit.. fara traditii si obiceiuri ieftine. A fost in sala aia mare la care tot visam, cu pereti galbeni si scaune imbracate in satin gri.I-am ascultat pe Beatles si Queen, mi-a zis Clapton de cateva ori "You look wonderful tonight" si nebuna de Winehouse tot tipa "I heard love is blind" dar n-am crezut-o..Am avut invitati, dar nu foarte multi. Altii mi-au promis ca vor veni dar intre timp s-au sucit si mi-au telefonat:"Stii, nu te-ngrijora..n-avem timp acum.. dar vom trece si pe la tine in cativa ani".I-am crezut pe cuvant, si pentru ca erau din partea sotului nu erau nici chiar bineveniti si parca m-am si bucurat ca macar in ziua nuntii ma lasa linistita.. Doamna Dezamăgescu a fost una dintre cele absente.. dar cum am fost prietene dintotdeauna mi-a zis ca nu ma lasa asa orsicum si imi va face o vizita curand.. acum ce-o mai fi si cu ea, ramane de vazut.. cand i-am auzit glasul m-am gandit la viata mea, la ratarile mele, la neputinta de a crede si a nu crede in multe.. O astept insa, sunt curioasa ce cadou de nunta imi poate aduce.
Sa-ti povestsc de el.. Este un barbat de peste mari si tari dar fara sa-mi dau seama m-a purtat mereu la brat. A trecut prin patul multor femei si inca mai trece.Asta ii e menirea, sa salveze suflete instrainate..Sa fuga la ele si sa le dea cate un cot in coaste cat sa-si revina.. apoi dispare si apare numai cand lacrimile umezesc obrajii lor. Eu l-am cunoscut intamplator, fara sa stiu ca ma urmareste de-o viata. Era noapte si erau stele in genele mele.. Deodata am simtit ca cineva se afla in patul meu, pe perna mea, sub cearsaful meu.. Am cercetat o noapte intreaga zona cu palma dreapta si intr-un tarziu m-a patruns.. am savurat dulcele gust al inceputului. Spre dimineata, cand mirosul greu al viselor si-a facut simtita prezenta, m-am trezit speriata, de teama sa nu-l pierd.. dar era acolo, langa mine, in patul meu, pe perna mea, sub cearsaful meu..Am servit micul dejun in pat, ne-am batut cu pernele pana a inceput ninsoarea de fulgi, a mai urmat o partida de amor si am plecat fiecare la treburile lui. De atunci ma trezesc zambind in fiecare dimineata.. si raman sa ascult muzica vietilor noastre.. Aia ma a lui Mick Jagger "I've been lonely for so long".. El pleaca pe timp indelungat ca multe femei au nevoie de el.. eu nu sunt geloasa ca stiu ca se-ntoarce. Imi mai da si mie un cot si fuge iar.. Acum ca ne-am casatorit a stat o vreme pe-acasa.. A lasat lumea sa ajunga cu susul in jos!
Am un vecin. locuieste exact sub patul meu si cum a auzit vestea cea mare mi-a zis: "deci te-ai maritat, ma rog, felicitarile mele.baiatul pare simpatic si petreceti nopti pasionante, observ..norocul asta nu-l are oricine. si-apoi pa, pa, salut, salut mai tinem legatura, desigur. nu rasufla usurata" Si-acum ma gandesc ca totusi el a fost primul barbat pe care l-am tinut in brate si l-am sarutat. adica prin clasa a opta, tin minte ca fusese anunta reuniunea formatiei Queen. Cam de atunci s-a mutat sub patul meu si imi mai face vizite noaptea. Domnul Tristete.. se vrea a fi onorabil doar ca nimeni nu-l vrea.
Si am ales sa-mi impart viata cu acest Sperănţescu care ma protejeaza de toti si de toate si stiu ca-mi iubeste ochii in varsta de optişpe ani.

luni, 14 iulie 2008

ea umfla luna cu pompa de bicicleta!



Auzisem eu mai de mult de prin carti ca prietenia ar fi un bland angajament al inimii.. Montesquieu zicea daca nu ma insel..
Din cate observi, in fiecare zi ma macina cate o problema din asta existentiala. Ma macina si ma macina.. pana nu scriu aici, parca mi-e imposibil sa ma lepad de ea. Faceam un mic inventar si treceam in jurnalul sufletului, oamenii ce nu pot fi uitati..Mi-am dat seama ca putine lucruri ma leaga de putine persoane. Am sa ma opresc deocamdata asupra uneia pentru ca, zic eu,ea este cea care m-a condus de prea multe ori la pierzanie si cea care m-a adus tot de prea multe ori pe drumul cel bun.Cu o vorba dulce, o bataie pe umar, o imbratisare, un zambet, o mustrare, o tacere..
Candva, era in stare sa umfle luna cu pompa de bicicleta doar ca sa vad eu stele..era in stare sa bombardeze binele si raul pentru ca astfel, sa ma stie fericita. dar asta CANDVA..
Uite, soarele face valuri, din soare curge ploaia, care e spuma soarelui imbracat in mare, iar tu aveai o slujba ciudata: tu ma protejai de monstri, de minciuni, de rele, de pasiuni nesperate. Tu lustruiai fiecare strop de ploaie pe catifeaua sarafanului meu, pana cand biluta de apa sticlea ca safirul. Si zi dupa zi iti castigai albastrele aripi cu care zburai in inima mea..
Dar ceva s-a intamplat.. nu ma intreba ce.. cum nici tu nu stii, nici eu nu stiu! Ceea ce stiu sigur este ca deodata ai refuzat sa-mi mai alimentezi sufletul cu chestiile alea mici cotidiene, atat de necesare mie. Tu ma faceai, daca nu fericita, cel putin dispusa sa iert multe lumii in care traiam si sa-i mai dau vreun secol de viata. Acum sunt cruda.. Nu mai iert pe nimeni si nimic.. pentru ca tu nu m-ai invatat ce e iertarea.. tu n-ai putut sa ma ierti sau eu n-am putut sa te iert. Lumea e un faliment de atunci, iar oamenii, inclusiv eu, sunt nefericiti si le e frica nu numai de moarte, dar si de viata, de ei insisi, de ceilalti. Eu ziceam ca trebuie sa ne schimbam, sa uitam tot, sa dam speciei noastre o sansa de a iesi din mizeria asta.. dar cum? daca desi lucrurile sunt stupid de simple ele ma atrag, si ma fac sa-mi fie rusine de felul in care traiesc, de lucrurile pe care le scriu si ma tem ca nu sunt pe calea cea buna..
Stii, uneori as vrea sa uit.. de tine si de noi.. Tot ce am si stiu, sa dau uitarii, sa nu mai am nimic de regretat.. si sa revin cu creierul sensibil ca pielea de pe degetele orbilor. sa traiesc de la inceput.. fara nopti pierdute alaturi de tine, fara betii interminabile, fara scrisori, fara secrete, fara iubiri neimpartasite, fara rasete, fara dezamagiri, fara certuri, fara razbunari, fara ura.. fara nimic.
Pentru ca la un moment dat obosesti, te scarbesti de atata incomunicare.. si mie mi se intampla tot mai des asta. as vrea sa invatam sa fim mai sincere.. Ca sa n-o mai lungesc.. sa aratam cand ne pasa si cand nu..
Ce fiara esti! de cate ori nu ti-a pasat ca treci cu picioarele peste ce-am adunat.. impreuna, nu doar eu.. ca altfel n-ar fi contat asa mult. am strans atat de multe de-a lungul timpului incat mi-ar tine de urat 10 vieti de-acum inainte.. dar parca as mai vrea cateva amintiri. mai ales cand stiu ce ani de aur urmeaza..
Fii tu langa mine, gandeste-te la mine, nu ma chinui, nu ma parasi, caci n-as mai suporta inc-o ruptura. fii langa mine, tine cu mine..

duminică, 13 iulie 2008

regret ca nu m-am nascut proasta!


privind in stanga, nu mi-a venit sa cred.
privind in dreapta, nu mi-a venit sa cred.
peste tot, pamantul behaie de prostie.. femei proaste, barbati prosti, copii prosti, batrani prosti.. Si tocmai azi eu mi-am dat seama cat de mult regret ca nu sunt proasta..
Am 19 ani, varsta lui Sylvette David si ma imaginez pictata de Picasso. Pentru mine este o drama din care nu-mi mai revin. As vrea sa ma opresc, mi s-a facut rau in vagonetul de montagnes russes. Vreau jos, nu mai disting lumea. Eu m-am trezit din visul in care culorile vorbeau, mirosurile luminau si lumea era de sticla si de halva. M-am trezit disperata, ne-mpartasita.. inconjurata de prosti.
Ajutor! am nevoie de cineva - dar nu de oricine - sunt singura si am nevoie de tine, de tine. vreau ca tu sa ma intelegi..
Prostii ma privesc si se prefac ca m-au inteles. Imi zambesc si dispar.. Cred ca le e frica.. Dispar de parca tot universul, spatii in spatii, vremuri in vremuri, sange in sange, nori ganditori, rai si infern, inima si creier, flacara si scrum ar fi doar prostie..
Odata, vreodata un milion de ochi stransi nu ascundeau atata prostie, un milion de trotuare nu conduceau la atata prostie, un milion de basculante nu descarcau in jurul tau atata prostie..
Iti spuneam ca regret ca nu sunt proasta..pai regret! ca ma uit la ei si-i vad cum sunt toti fericiti..Pentru ca nu sunt in stare sa constientizeze problemele lumii,uita de marele organism social, de familii si prunci si chiar de propria lor carne, propriul lor sange, nervii si venele lor si viseaza sub becuri electrice la fericire. Ei micutii, se multumesc cu ce au sau daca vor mai mult se consoleaza cu vocea stinsa: "hai lasa ba, noi sa fim sanatosi".
Dumnezeu stie, de ce trec prin viata astfel de oameni..parca ti se face si mila de ei cand ii vezi asa neajutorati. Sa vorbesti cu ei e ca si cand ai explora o lamaie muceda, ca si cand ai baga mana intr-o plasa invalatucita de paianjen. Si cum nu se uita niciodata in ochii tai cand vorbesc, mi-e sila sa-i aud, mi-e jena sa-i privesc..
Daca eram proasta totul ar fi fost mai simplu. N-as mai fi scris acum aici, n-as mai fi iubit pe cine nu trebuie, n-as mai fi visat asa mult, n-as mai fi sperat la ce sper, n-as mai fi facut multe..
Daca as fi fost proasta as fi spus de multe ori pe zi:
"Nu te supara ai un ceas?"
"Hai ba sa bem ceva si da-o incolo de viata ca e grea"
"Ba, femeile e toate curve"
"Auzi fata, il stii pe ala de are masina aia albastra? cred ca ma place.."
"Aolo da ce faci draga acasa, te uiti la teleenciclopedia?"
"Poate imi dai numarul tau sa iesim la cafea"

Oooh.. dar nu sunt proasta.. ce ma fac? Adorm mereu ghemuita pe perna cu broderie, sub plapuma mea de satin flacarie si ucigandu-ma cu o sulita de turcoaz ma-ntreb: "Doamne de ce oare nu-s si eu proasta?"
Ma plimb cu mainile in buzunare in marea de lume, la lumina de uger a soarelui, in urletul masinilor si-i urmaresc. Vreau sa invat sa fiu proasta.. macar putin. Azi mi-am dat seama ce minunat poate fi.
Trec printre ei ca un turist, ratacesc sub soarele orbitor printre coloanele astea nenorocite, printre darapanaturile astea, printre buzele tale, narile tale, mofturile tale, timiditatea ta.. Aaaaaaa, dar stai! Si tu esti prost!

luni, 7 iulie 2008

daca ai fi un fluture, dar nu esti un fluture..



daca ai fi un fluture, dar nu esti un fluture..
daca ai fi eu insami, dar nu esti eu insami..
daca ai fi o imbacseala de stele, dar nu esti..
daca atingerea ta ar fi o planeta, sau un soare, sau un univers.. dar nu este..
daca ai fi o adiere de vant in luna lui cuptor, dar nu esti..
daca ai avea farmacia mea cu program de noapte, dar nu ai..
daca ai avea sa-mi dai iluzia ca am pe cineva, ca da cineva doi bani pe mine, dar nu o ai..
daca ai avea gradini de trandafiri sa faci cum ai promis, dar nu ai..
daca ai putea alunga zeita singuratate ce-mi pune degetul pe zeul umar, dar nu poti..
daca m-ai conduce catre fosforescentul apus cu mana prinsa in parul meu, dar nu ma conduci..
daca mi-ai telefona cand luna se plimba lejer printre strazile stelelor, dar nu-mi telefonezi..
daca mi-ai acoperi cu un cearsaf alb inima indoliata, dar nu mi-o acoperi..
daca ai straluci ca o stea gigantica peste oras ca peste un arici de cristal, dar nu stralucesti..
daca m-ai face sa ma gandesc la ceea ce ar fi putut sa fie si nu a fost, la ceea ce a fost si nu va mai fi niciodata, dar nu o faci..

Deci.. tu nu esti, nu ai, nu poti, nu ma conduci, nu-mi telefonezi, nu acoperi, nu stralucesti, nu faci..

Gandirea mea se opreste..E gresit sa gandesc la tine, pentru ca tu esti asemeni unei prapastii, pornesti de acolo de unde gandirea mea se opreste. Si-o distrugi prin foc si prin gheata... Fantoma draga, arata-te! Graieste-mi, vad ca vrei sa-mi graiesti dar vorbele tale sunt goale sau petale uscate de flori..asa cum tacerile tale sunt roci..Fiindca tu esti tot ce-am sperat si tot ce urasc si tot ce mi-e indiferent. te simt privind prin ochii mei si mangaind cu degetele mele si mestecand cu gura mea. asezat in mine ca rujul pe buza de jos, apesi pe butoane iar eu zambesc si ma misc, plang si visez la ordinul tau, din mila ta..poate ca tu ma demontezi cum demonteaza un copil masinuta, sa-i vada arcul si rotitele dintate...stricata, paradita, cu vopseaua luata, ce va descrie? nimic, nimicul meu..

Sa-ti spun ce crezi? haha.. pai e simplu, baiete..
"si se sfarseste
oarecum in coada de peste
tu esti o banca de informatii
numai curbe si gratii
si o consola de calculator
numai claviatura si dor
tu ramai scrisa intr-o limba de neconceput"

Eu nici nu stiu.. ce citesc? ce musc? ce sarut?..o scrisoare de dragoste sau una financiara? o foaie volanta incendiara? un apel disperat? un blestem terific?
Cine esti tu?
Ce scrie pe pielea ta?

Si incepusem sa sper ca voi musca odata buzele existentei..
Si incepusem sa sper ca voi scapa de coasa de plexiglas..
acum insa e totu-n ruine!
gandeste-te:
nu mai esti mic, da-te jos din cartierul cu strazile vestede
nu mai minti, nu te preface si nu ma-nsela.

Si incepusem sa sper ca voi sparge cu dintii cochilia mortii..
Si incepusem sa sper ca iti voi vedea pasii, ca iti voi auzi pielea..
de toate s-a ales praful.

da, trec zilele, se duce si iulie, m-am privit in oglinda, mi-am pipait faţa fina si repetam..voi spune: asta eram acum zece ani! acum cinci? asta eram acum trei ani.. cand combinam emotii chimice, cand rontaiam tineretea..
am mai trecut pe la locomotivele alea cu aburi, m-am mai catarat in cabinele lor, mi-am manjit pantalonii albi de pacura de pe trepte, am mai impins la manivele ruginite.. dar unde sunteti, Adrian, Tudor, Alexandru, Daniel, Eduard, Florin, Cristian, Mihai, Ciprian, Valentin, Radu, Madalin, Razvan, Vlad, Emil, Gabriel.. unde esti, Andrei, unde-ti sunt hainele, unde ti-e subtirimea? am plans mult acolo, de una singura.. se duce tineretea.. stilul.. raman norii in care suflu cat pot ca sa ramana umflati.

Si sa ma lasi.. ca zilele trec si se invarteste afurisita asta de lume si ne suceste gatul.. secundele trec, minutele la fel..
"No time to think" cum zice Dylan..
"Wasting my time" cum zice Page..

duminică, 6 iulie 2008

spuma argintiu-cafenie de seara.


"Stim foarte bine ca nu conteaza durata ci intensitatea asa ca m-as minti atat pe mine cat si pe tine daca as nega ca nu am investit nimic in ceea ce puteam numi deja 'micul nostru secret'. Sunt constient ca diferentele dintre noi ma transforma intr-o persoana care nu iti poate oferi ceea ce iti doresti de la un barbat desi de altfel meriti, dar nu stiu cine a gresit dintre noi: eu ca m-am nascut prea devreme sau tu ca te-ai nascut prea tarziu
De asemenea, vreau sa stii ca iti respect decizia chiar daca m-a lasat mut si gol.. Ti-am observat privirea in momentul tandru dintre cei doi indragostiti astazi: Madalin si Bianca si mi-a presarat in suflet spini.. as fi dorit sa iti pot presara in cale petale de trandafiri si pierduti in multime sa nu ne ne vedem decat pe noi, iar aceasta imagine imposibila m-a intristat si mai mult realizand inca o data inutilitatea.. dar voi pastra amintirile si cadoul neasteptat pentru totdeauna, refuzand nebuneste sa raman 'just one of them'!"

Stergandu-mi fruntea de sudoare, frecandu-mi barba de stele, suflandu-mi nasul in trandafiri dau peste asta.. Pentru ca-i liniste si soarele sforaie parca de-o vesnicie, imi fac curaj si citesc.. Imi misc ochii cu viteza peste randurile astea si n-am rabdare.. la jumatatea mail-ului inchid si redeschid peste 10 minute.. il citesc o data cap-coada si dau exit fara sa ma atinga cumva, undeva.. Il citesc pentru o a treia oara si nu-nteleg.. Nu-nteleg multe dar nu ma sinchisesc.. pentru ca, ah v-ati dus visuri, v-ati dus! de unde sa incep acum sa explic lucrul asta? ce sa spun mai intai? am fost o visatoare, n-am priceput nimic niciodata din ce se petrece pe lume. am trait in vis si acum iata ca sunt silita sa deschid ochii. patru sau cinci ani, timp in care am incercat sa fac un rost pentru fiecare particica din mine, am trait obsedata de iubire, fanatizata de speranta. Imi era groaza de un singur lucru, de faptul ca intr-o zi va trebui sa ma maturizez, ca intr-o zi exteriorul va incepe sa existe, ca n-o sa imi mai tina multa vreme. ma gandeam ca voi deveni un om matur "cu un gand mai putin in fiecare an".faptul ca in prezent multe dintre prietenele mele au pe cineva alaturi si se tin de mana si merg impreuna spre undeva, mi se pare nu monstruos, ci de neinteles, nu incape in mintea mea. Iar acum stiu sigur ca sunt matura, ca strazile si ideile au inceput sa se adune din ceata si sa capete contururi ferme, dezolant de rectilinii. Nu mai pot gandi in mai multe feluri despre un lucru. Trebuie sa gandesc altfel si stiu ca nu pot sa ma mint mai departe. Nu mai pot crede in iubire si speranta. Pana acum eram fericita cand gaseam o farama de ceva pentru sufletul meu. Acum simt nevoia sa cercetez lumea reala si sa spun adevaraul despre ea si sa nu creez norisori colorati. Ca sa spun in cate lucruri nu mai cred mi-ar trebui o lista tripla ca a lui john lennon, iar el putea macar sa spuna "I just believe in me".
Mi-e somn de pic si parca tot mai vreau sa inteleg ce-mi transmite omul asta aici. dar nu pot.. sau nu vreau. sau nu ma intereseaza. m-a orbit cu stralucirea inelarului. inca ma dor ochii..
Sa-ti zic cum a fost? Sa-ti zic cum va fi?
E 8 suna el, raspunzi si zambesti,
nu te poti abtine sa nu zambesti
cand vocea de domn i-o auzi.
veti iesi in oras, la cina sau la mignon
veti umbla printre stele si fum de tigara
caci stii ce urmeaza: dupa vinul desert
veti merge la el, si-n patul inert
te lepezi de toale
va iubiti si-apoi pleaca, fiind...
si ramai, manechina cu luciul zebrat
peste burta si pulpele goale..

Desigur, lumea exista numai de ieri: Deci vino, pustoaico, adu-ti cu tine trusa de mangaieri.. Caci eu sunt acum un burghez:iarna schi, vara nudism, in restul timpului meseria, petrecerile, tristetea ta de adolescenta neagra si cd-urile cu Tudor Gheroghe.


Oricum s-ar zice ca am ajuns la un echilibru..

P.S. am uitat sa mai spun
ca de fapt nici el nu ma iubeste
dar ne simteam bine
si am avut seri placute
efectiv.